Ο παππούς ο σκύλος έχει τη χάρη!

Χθες, 1η Οκτωβρίου, ήταν η  Παγκόσμια Ημέρα για την τρίτη ηλικία και εκτός από τους ανθρώπους, γιορτάζουν φυσικά και τα ηλικιωμένα ζώα όλου του πλανήτη! Και επειδή δυστυχώς οι περισσότεροι “σκοτώνουν τα άλογα” και όχι μόνο, “όταν γεράσουν”, ας πουμε δύο κουβέντες και για τους σκυλοπαππούδες κα για τις γατογιαγιάδες.

Τα καταφύγια είναι γεμάτα με ζώα μεγάλης ηλικίας, όπου δυστυχώς για εκείνα στην Ελλάδα ένα ζώο θεωρείται γερασμένο όταν έχει περάσει τα 3 του χρόνια! Οι περισσότεροι “φιλόζωοι” ψάχνουν να υιοθετήσουν κουτάβια ή γατάκια που είναι το πολύ πέντε μηνών, γιατί θεωρούν ότι αν υιοθετήσουν ένα ζώο από μωρό “θα το μάθουν εκείνοι καλύτερα”. Μέγα λάθος αγαπητοί, τα μικρά ζώα θέλουν και… μεγάλη υπομονή, γιατί ακριβώς είναι μωρά, κάνουν ζημιές, δεν ακούνε και σίγουρα δεν υπακούνε, παρά μόνο μετά από μεγάλη προσπάθεια, χρόνο και σωστή εκπαίδευση. Αντίθετα ένα ζώο μεγάλη ηλικίας, έχει σχεδόν πάντα μάθει να κάνει τις ανάγκες τους έξω και να πηγαίνει βόλτα με λουρί, αν πρόκειται για σκύλο ή αντίστοιχα να μην σκαρφαλώνει στις κουρτίνες και να μην ακονίζει τα νύχια του στον καναπέ αν πρόκειται για γάτα.

Τα μεγάλης ηλικίας ζώα που έχουν περάσει κάποιο χρόνο μέσα σε κλουβί ή στο δρόμο, θα σας ευγνωμονούν τόσο πολύ αν τα βάλετε στο σπίτι ή την καρδιά σας που δεν θα ξέρετε τι να την κάνετε τόση αγάπη!

Ένα ενήλικο ζώο που είναι μεγαλωμένο σε σπίτι και ξαφνικά βρίσκεται στο δρόμο ή στην καλύτερη περίπτωση μέσα σε καταφύγιο, είναι δυστυχισμένο, γιατί στερείται τη μόνο ζωη που έχει μάθει. Ένα υπερήλικο ζώο που χάνει τον άνθρωπό του και βρίσκεται χωρίς κανένα στήριγμα, δεν μπορεί με τίποτα να επιβιώσει μόνο του.

Δυστυχώς υπάρχουν πολλά παραδείγματα ηλικιωμένων ανθρώπων που έφυγαν από τη ζωή, αφήνωντας πίσω τους τετράποδους, τους οποίους οι συγγενείς τους πετάνε στο δρόμο χωρις μια δεύτερη σκέψη. Κάποια από αυτά δε έχουν και προβλήματα υγείας. Οι σκυλοπαππούδες και οι γατογιαγιάδες έχουν να μας μάθουν πολλά.

Ανοίξτε το σπίτι σας σας σε έναν ενήλικο ή ακόμα καλύτερα υπερήλικο ζώο. Θα γίνεται ευτυχισμένοι. Σίγουρα!

tetrapodanea.com

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld