ΗΠΑ: Ιδρύθηκε η πρώτη κλινική αντιμετώπισης παχυσαρκίας ζώων συντροφιάς

H πρώτη κτηνιατρική κλινική που θα αντιμεωπίζει αποκλειστικά παχύσαρκα κατοικίδια ζώα είναι γεγονός και βρίσκεται στο Grafton της Μασσαχουσέτης των ΗΠΑ και ανήκει στην Κτηνιατρική Σχολή  Cummings του Πανεπιστημίου Tufts.

Την κλινική σε πρώτη φάση έχουν στελεχώσει 3 Κτηνίατροι με ειδικότητα και μεταπτυχιακές σπουδές στην κλινική διατροφή ζώων συντροφιάς. Όπως αναφέρουν και οι ίδιοι, ένα ποσοστό περίπου 60% των κατοικίδιων ζώων αντιμετωπίζει κάποια στιγμή στη ζωή του προβλήματα παχυσαρκίας. Παρά το γεγονός ότι τα σκυλιά και οι γάτες δεν είναι επιρρεπή σε στεφανιαία νόσο (κύρια αιτία θανάτου των ανθρώπων με παχυσαρκία) το υπερβολικό βάρος μπορεί να οδηγήσει σε επιπλοκές όπως ο διαβήτης, ορθοπεδικά προβλήματα, επιπλοκές του αναπνευστικού συστήματος και τέλος μείωση της ποιότητας και του προσδόκιμου ζωής.

Τέλος οι επιστήμονες καταλήγουν πως όσο δύσκολη είναι η απώλεια βάρους για τον άνθρωπο άλλο τόσο είναι και για κατοικίδια για αυτό θα πρέπει να γίνει μια σωστή και συγκροτημένη προσπάθεια τόσο από ιδιοκτήτη όσο και από το κατοικίδιο.

diagnovet.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld