Φ.Ο.Σ: Zητά από τον Δήμαρχο Σερρών την παραχώρηση του χειρουργείου του κυνοκομείου για 500 στειρώσεις αδέσποτων

 
Κύριε Δήμαρχε,

 Γνωρίζουν όλοι οι Σερραίοι δημότες  πως το πρόβλημα των αδέσποτων στην πόλη μας είναι οξύ και δυσεπίλυτο.

Εσείς ο ίδιος παραδεχθήκατε στο δημοτικό συμβούλιο (8-2-2012) πως η κτηνίατρος υπάλληλος του δήμου, δεν είχε κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή καμιά στείρωση, εφευρίσκοντας κάθε δικαιολογία. (αλλεργία στα χειρουργικά γάντια, μη επάρκεια χειρουργικού εξοπλισμού, παρεμπόδιση αδειοδότησης του υπάρχοντος χώρου κτλ).

Εσείς ο ίδιος μιλήσατε για τα ισχνά οικονομικά του δήμου μας, που δεν μας επιτρέπουν να συμβαλλόμαστε με ιδιώτες εξωτερικούς κτηνιάτρους επ' αμοιβή.
ΔΕΝ υπάρχουν λεφτά! (Ξέρετε καλά και ως κτηνίατρος που είστε, ότι στις ελάχιστες περιπτώσεις που οι  Σερραίοι κτηνίατροι συνεργασθήκαν με τον δήμο Σερρών και έκαναν στειρώσεις αδέσποτων , περίμεναν  την αποπληρωμή τους  για χρόνια).


 Η βοήθεια των Ευρωπαίων εθελοντών κτηνιάτρων με τα τρία προγράμματα μαζικών στειρώσεων (συνολικά 983 στειρώσεις) που έγιναν στον τόπο μας, τα δυο από αυτά (Ιούνιος 2011 και Δεκέμβριος 2011) μετά από πρόσκληση δική σας,  υπήρξαν  μια ανάσα στο  ζοφερό ζήτημα των αδέσποτων και θα μπορούσε να  αποτελέσουν το εφαλτήριο της λύσης του πολλαπλασιασμού τους, εάν υπήρχε συνέχεια από τις υπηρεσίες του δήμου Σερρών.
 
Τώρα περισσότερο από ποτέ, υπάρχει η ανάγκη να υλοποιηθεί και πάλι το πρόγραμμα των μαζικών στειρώσεων αδέσποτων , από τους Ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους, αφού και  η κτηνίατρος, μόνιμη υπάλληλος του Δήμου  άρχισε επιτέλους  να  πραγματοποιεί στειρώσεις στο μόνιμα αδειοδοτημένο χειρουργείο του δημοτικού  κυνοκομείου Σερρών.  (προς το παρόν μόνο αρσενικά και με ρυθμό μια στείρωση την εβδομάδα).
 
 Όμως, το κάθε μη στειρωμένο αδέσποτο ζώο, γεννάει δυο φορές το χρόνο προσθέτοντας στην πόλη μας ετησίως το κάθε ένα,  10-12 κουτάβια  αυξάνοντας με γεωμετρική θα λέγαμε πρόοδο,  το πρόβλημα το οποίο με όση καλή διάθεση και εάν δουλεύετε και Εσείς και οι υπάλληλοι σας ΔΕΝ είναι δυνατόν να το προβαίνετε.

 Κύριε Δήμαρχε,

 Είστε δήμαρχος όλων των Σερραίων και νοιάζεστε για την ευημερία των κατοίκων του δήμου μας. Σε ότι αφορά την φοβική προς τους δημάρχους επιστολή του Πανελληνίου Κτηνιατρικού Συλλόγου και μόνον  της Περιφερειακής Ενότητας  Σερρών ,  κατανοούμε μεν τα συντεχνιακά συμφέροντα του κλάδου και  τους λόγους από τους οποίους πηγάζει η συγκεκριμένη επιστολή, όμως θα θέλαμε να επισημάνουμε ότι το πρόγραμμα μαζικών στειρώσεων αδέσποτων ζώων  αφορά μία κατηγορία ζώων τα οποία δεν θα κατέληγαν ποτέ στο χειρουργικό τραπέζι  των Ελλήνων, ιδιωτών κτηνιάτρων. Δεν υπάρχει κονδύλι σε κανέναν δήμο για να  διατεθεί για μαζικές στειρώσεις  αδέσποτων ζώων.

 Το Ξέρετε πως Τώρα περισσότερο από οποιαδήποτε άλλη φορά, ΟΛΑ γίνονται μέσα  στο πλαίσιο της νομιμότητας αφού απέκτησε και μόνιμη άδεια λειτουργίας, (σε αντίθεση με την περσινή προσωρινή), το χειρουργείο του δημοτικού κυνοκομείου Σερρών, και έχουν εφαρμοστεί στην περίπτωση μας, ΟΛΕΣ οι νόμιμες διαδικασίες. (Έχετε ρωτήσει ήδη τις νομικές σας υπηρεσίες , έχει αποφανθεί ιδιαιτέρως επ' αυτού και ο Συνήγορος του πολίτη) .

Άλλωστε, με τις ίδιες ακριβώς διαδικασίες, πραγματοποιήθηκαν με μεγάλη επιτυχία, ήδη 2 φορές, (Ιούνιος 2011, και Δεκέμβριος 2011)  575 συνολικά στειρώσεις αδέσποτων ζώων. Οι στειρώσεις αυτές, Κ. Δήμαρχε, πραγματοποιήθηκαν από τους ίδιους ευρωπαίους εθελοντές κτηνιάτρους, στον ίδιο χώρο του κυνοκομείου Σερρών, χωρίς να υπάρξει καμιά απολύτως αρνητική επίπτωση, παρά μόνο τεράστια οφέλη για την πόλη και το Δήμο μας.

Όλοι εμείς οι εκπρόσωποι των φορέων, εκπρόσωποι και μέλη των πολιτικών παρατάξεων και των δημοτικών παρατάξεων αλλά και όλοι οι ενεργοί πολίτες καλούμαστε μέσα στο πλαίσιο του νόμου να προασπίσουμε τα συμφέροντα του  τόπου μας, την ποιότητα της ζωής μας και την εικόνα της πόλης και του Δήμου  μας. Το δικαίωμα αυτό μας το δίνει ο ίδιος ο νόμος.  
(Νόμος 4039/2012 άρθ. 9 παρ. 11, Π.Δ. 38/2010, άρθ. 7 παρ. 3 και  κοινοτική
 οδηγία 2005/36/ΕΚ. )
 
Σας καλούμε κ. Δήμαρχε Σερρών  Πέτρο Αγγελίδη, όπως παραχωρήσετε, κάνοντας  όλες τις απαιτούμενες ενέργειες, το χώρο του χειρουργείου του Δημοτικού  κυνοκομείου Σερρών για την πραγματοποίηση 500 στειρώσεων αδέσποτων ζώων από  την πόλη και το Δήμο μας.
 
Με εκτίμηση
Φιλοζωικός Όμιλος Σερρών 
 
strimoniko.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld