Υπάλληλος της Δημοτικής Αστυνομίας απαίτησε την απομάκρυνση του αδέσποτου Ρούμπη


Έπειτα από την χθεσινή καταγγελία της Sotiria Giotaki για την ''σύλληψη'' του αδέσποτου Ρούμπι από τον Δήμο Αθηναίων η
Φιλοζωική Κίνηση του Κέντρου Αθήνας επικοινώνησε μαζί μας και μας απέστειλε σχετική επιστολή για το περιστατικό.

Στις 27 Ιουνίου μεταξύ 12.30 πμ -01.00μμ. στην συμβολή Ερμού και Βουλής ένας διερχόμενος δημότης χτύπησε με εφημερίδα το άκακο Ρούμπη. Ο Ρούμπη είναι στειρωμένος, εμβολιασμένος και φοράει περιλαίμιο με κονκάρδες που έχουν τα τηλέφωνα της «Φιλοζωικής Κίνησης του Κέντρου Αθήνας».  Το ζώο αιφνιδιάστηκε και αντέδρασε  με αμυντικό σκοπό, όπως θα έκανε λογικά κάθε  δίποδος δημότης. Ο Ρούμπη είναι μικρού μεγέθους, πολύ φιλικός με τους ανθρώπους, τα παιδιά και τα άλλα ζώα. Πότε στο παρελθόν, όσα χρόνια ζει εκεί, δεν έχει δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Είναι δε γνωστός και αγαπητός σε .όλη την περιοχή. Οι καταστηματάρχες και οι υπάλληλοι των καταστημάτων τον γνωρίζουν με τον όνομα του, τον φροντίζουν και χαϊδεύουν. Υπάρχουν δε και μάρτυρες για το συγκεκριμένο συμβάν. Κάποιοι δε τηλεφώνησαν ήδη και στον Δήμο για να διαμαρτυρηθούν για την σύλληψη του. 

Ο άγνωστος φερόμενος ως «δαγκωθείς» μέχρι σήμερα δεν έχει τηλεφωνήσει στον Δήμο για να καταγγείλει αυτοπρόσωπος το συμβάν. 

Η καταγγελία έγινε για άλλη μια φορά από γυναίκα υπάλληλο της Δημοτικής Αστυνομίας που βρισκόταν στην περιοχή και απλά άκουσε το συμβάν και απαίτησε την απομάκρυνση του χωρίς όμως να είναι αυτόπτης μάρτυράς της φερόμενης «επίθεσης» του ζώου. 
Οι δε οδηγοί του βαν της αστικής Πανίδας εξεπλάγησαν όταν έφτασαν για να συλλάβουν τον «δράστη» που και αυτοί τον γνωρίζουν ως άκακο και τρυφερό σκύλο. 

Το ερώτημα όλων μας παραμένει, γιατί συνελήφθη το θύμα (Ρούμπη) και όχι ο θύτης της κακοποίησης του σκύλου. Και μάλιστα χωρίς να έχει γίνει καταγγελία εκ μέρους του. 

Ο Δήμος για άλλη μια φορά προβαίνει σε σύλληψη ενός ζώου χωρίς να εξετάζει τα πραγματικά γεγονότα που του εκθέτουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Πριν ένα χρόνο είχε συμβεί ακριβώς παρόμοιο περιστατικό στο Ηλεκτρικό Σταθμό στο Μοναστηράκι με τον γνωστό σε όλους μας Καίσαρα. Που ο φερόμενος «δαγκωθείς» κακοποιούσε για πολύ ώρα με ένα σπασμένο μπουκάλι μπύρας τον  Καίσαρα, τον οποίο επίσης γρονθοκοπούσε για αρκετή ώρα.. Παρούσα δε ήταν τότε και η Δημοτική Αστυνομία που ούτε σύσταση ούτε σύλληψη για κακοποίηση ζώο έκανε. Απλά μόλις το ζώο αντέδρασε αμυντικά για να σωθεί από τα χέρια του θύτη, ειδοποίησε τον Δήμο για να συλλάβει το θύμα (Καίσαρα).

Τα σωμάτια και οι φιλοζωικές Ενώσεις του Κέντρου της Αθήνας έχουν προβεί ήδη σε καταγγελία στον Δήμο, τόσο στην Αστική Πανίδα όσο και στο Γραφείο του Αντιδημάρχου της Δημοτικής Αστυνομίας.  

Ο Ρούμπη βρίσκεται προσωρινά σε ενδιαίτημα, το οποίο συνεργάζεται με τον Δήμο. Η «Φιλοζωική Κίνηση του Κέντρου Αθήνας» συνεργάζεται με μέλος της Πενταμελούς Επιτροπή Παρακολούθησης στο Πρόγραμμα Αδέσποτων Ζώων του Δήμου και μόλις υπάρξουν νεότερα από το συμβάν θα σας ενημερώσουμε.

Ο Ρούμπη φροντίζεται και ταΐζεται καθημερινά από την «Φιλοζωική Κίνηση του Κέντρου Αθήνας»

Η εκπρόσωπος
Κατερίνα Ρούσα
&
«Σύλλογος Προστασίας Αδέσποτων Ακρόπολης»
Ευμορφία Ευαγγελίδου,  μέλος στην  Πενταμελή Επιτροπή Παρακολούθησης

Πανελλήνια Ένωση Φιλόζωων «Ο ΑΡΓΟΣ»

«Ενεργοί Πολίτες για την Προστασία & τα Δικαιώματα των Ζώων Κυψέλη/Αθήνα»

dogw0rld.blogspot.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld