Έτσι τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα των καταφυγίων!


Στο εξωτερικό η αξία του εθελοντισμού διδάσκεται όλο και περισσότερο από τους γονείς στα παιδιά τα τελευταία χρόνια.Πολλά είναι τα σχολεία μάλιστα που ζητούν την ολοκλήρωση ορισμένων ωρών εθελοντικής εργασίας από τους μαθητές, προκειμένου να μπορέσουν να αποφοιτήσουν.

Στην Ελλάδα η ιδέα του εθελοντισμού είναι σε πρώιμο στάδιο, ειδικότερα σε μικρές ηλικίες.Ωστόσο είναι βέβαιο, ότι αν οι γονείς έδιναν την δυνατότητα στα παιδιά τους να επιλέξουν εθελοντικές δραστηριότητες, ένα μεγάλο ποσοστό των παιδιών θα ήθελαν να προσφέρουν την βοήθειά τους στα ζώα.Κάτι το αναμενόμενο αφού τα παιδιά λατρεύουν τα ζώα, ειδικά τους σκύλους και τις γάτες!

Παρακάτω θα περιγράψουμε 5 τρόπους μέσω των οποίων τα παιδιά μπορούν να βοηθήσουν τα ζώα των καταφυγίων:

1. Εύκολες Αρμοδιότητες
Κάποια καταφύγια ίσως δεν δέχονται την βοήθεια ανήλικων παιδιών για λόγους ασφαλείας..Ωστόσο υπάρχουν ορισμένες αρμοδιότητες, τις οποίες παιδιά μικρότερης ηλικίας είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας.Για παράδειγμα μπορεί να ασχοληθούν με υλικό του γραφείου (καταχώρηση φακέλων κτλ).Ή ακόμα μπορούν να βοηθήσουν άλλους εθελοντές της ομάδας στην μεταφορά προμηθειών ή στην μεταφορά αδέσποτων ζώων.

2. Ημέρα συλλογής τροφίμων
Το παιδί, με μια μικρή βοήθεια από τον γονέα του, μπορεί να οργανώσει μια ημέρα που θα συλλέγει προμήθειες για τα κατοικίδια ζώα στο σχολείο ή ακόμα και στην εκκλησία. Οι συμμετέχοντες μπορούν να φέρουν τρόφιμα για τα ζώα, λουριά, παιχνίδια, κουβέρτες και κρεβάτια, είτε μεταχειρισμένα είτε όχι, τα οποία θα δοθούν σε κάποιο καταφύγιο.
 Θα μπορούσατε επίσης να ρωτήσετε τον κτηνίατρό σας, εάν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε την αίθουσα υποδοχής του κτηνιατρείου, όπου θα μαζέψετε προμήθειες για τα ζώα.

3. Μηνιαία δωρεά από τον κουμπαρά!
Διδάξτε στο παιδί σας ένα πολύτιμο μάθημα ζωής, μαθαίνοντάς το να κρατάει μέρος από το χαρτζιλίκι του, το οποίο θα  προσφέρει στα ζώα.

Κάθε μήνα μπορεί να αδειάζει τον κουμπαρά και να δίνει αυτό το ποσό σε όποιο καταφύγιο επιθυμεί.Είναι σίγουρο ότι θα νιώθει υπερήφανο για την βοήθεια που προσφέρει.

4. Φιλοζωικά bazaar
Παρακινήστε το παιδί σας να βοηθήσει στα φιλοζωικά bazaar που οργανώνονται κατά διαστήματα.Εκτός από την βοήθεια με την πώληση των αντικειμένων, μπορεί να βοηθήσει στην δημιουργία τους.Ως γνωστόν τα παιδιά διακατέχονται από φαντασία και δημιουργικότητα!

5. Πάρτυ γενεθλίων για τα... ζώα!
Προτείνετε στο παιδί σας στο πάρτυ γενεθλίων του να ενημερώσει τους συμμαθητές του να μην φέρουν δώρα για τον ίδιο αλλά για τα ζώα!Τα τρόφιμα και τα αξεσουάρ που θα μαζέψουν θα δοθούν σε κάποιο καταφύγιο.
Σαν ιδέα μπορεί να μην αρέσει σε όλα τα παιδιά, σίγουρα όμως κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ένα σημαντικό μάθημα ζωής για αυτά.


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld