Διδάξτε τα παιδιά σας πώς να πλησιάσουν ένα άγνωστο σκυλί


Παρόλο που τα παιδιά και τα σκυλιά μπορούν να συνυπάρξουν αρμονικά, επιτρέποντας στο παιδί σας να τρέξει προς ένα ξένο σκυλί και να προσπαθήσει να το χαιδέψει το βάζετε σε ιδιαίτερο κίνδυνο.Αυτό μπορεί να συμβεί διότι μη γνωρίζοντας την συμπεριφορά του άγνωστου σκυλιού,το παιδί σας μπορεί να τραυματιστεί σοβαρά.

Θα σας περιγράψω μια πολύ συνηθισμένη κατάσταση: Είστε στο πάρκο με το κουτάβι σας και ένα μικρό παιδί τριγυρνάει εκει γύρω.Οι γονείς του δεν φαίνονται πουθενά. Καθώς τρέχει με ενθουσιασμό προς το σκυλί σας και τα χέρια του τεντώνονται προς το μέρος του, εσείς αναρωτιέστε τι θα συμβεί. Ξέρετε ότι το σκυλί σας δεν θα βλάψει το παιδί , αλλά δεν ξέρετε τι πρόκειται να κάνει το παιδί στο σκυλί σας.

Ακριβώς την στιγμή που το παιδί είναι έτοιμο να αρπάξει στην αγκαλιά του το κουτάβι σας, έρχεται η μητέρα του παιδιού γελώντας και λέει : «Συγνώμη για αυτό.Ενθουσιάζεται πάρα πολύ κάθε φορά που συναντά ένα σκυλί.».Γυρνώντας στο παιδί λέει : «Πήγαινε χάιδεψε το σκυλάκι αγάπη μου!»

Ξέρετε πόσα πράγματα είναι λάθος σε αυτή την σκηνή; Εγώ ήδη μετρώ πέντε:

-Τι κάνει ένα μικρό παιδί σε πάρκο σκυλιών;
-Γιατί η μητέρα του δεν είναι κοντά του;
-Τι θα είχε συμβεί εάν το σκυλί που πλησίασε δεν συμπαθούσε τα παιδιά;
-Γιατί η μητέρα είπε στο παιδί να χαιδέψει το σκυλί χωρίς να ζητήσει την άδεια του ιδιοκτήτη;
-Γιατί η μητέρα του του είπε να χαιδέψει ένα άγνωστο σκυλί;

Οι γονείς πρέπει να διδάσκουν στα παιδιά το πως να συμπεριφέρονται όταν συναντούν ένα άγνωστο σκυλί. Εάν το παιδί σας τρομάξει ένα άγνωστο σκυλί, το παιδί σας αφενός μπορεί να τραυματιστεί και εφετέρου θα κατηγορήσετε το σκυλί για την συμπεριφορά του άδικα. Για να αποφύγετε λοιπόν αυτά τα προβλήματα, αφιερώστε λίγο χρόνο για να διδάξετε στο παιδί σας πως πρέπει να πλησιάζει ένα σκυλί και πως θα πρέπει να του συμπεριφέρεται.

Εδώ είναι τα βήματα για το τι πρέπει να κάνετε:

1. Ρωτήστε τον ιδιοκτήτη του σκύλου εάν μπορείτε να αγγίξετε το ζώο. Εάν ο ιδιοκτήτης του πει όχι, τότε μην επιμείνετε.Μερικά σκυλιά είναι επιθετικά με τους ξένους και τα παιδιά.

2. Εάν ο ιδιοκτήτης σας πει ναι , απλώστε τον βραχίονά σας μπροστά από εσάς και κλείστε το χέρι σας σαν να κρατάτε κάτι στην χούφτα σας , για να σώσετε τα δάχτυλά σας στην περίπτωση που το σκυλί αποφασίσει να σας δαγκώσει.

3. Κρατήστε το χέρι σας χαμηλά ώστε το σκυλί να μπορεί να το μυρίσει.Εάν στρέψει το κεφάλι του αλλού, αφήστε το.Δεν ενδιαφέρεται.Εάν όμως γλείφει το χέρι σας, σας έχει δώσει το πράσινο φως!

4. Χαιδέψτε το σκυλί απαλά, δίνοντας πάντα προσοχή στις κινήσεις του.Εάν δείξει πρόθυμο για περισσότερα χάδια, μπορείτε να το χαιδέψετε και στην πλάτη.Κρατήστε το παιδί σας μακρυά από το πρόσωπο του σκυλιού, για παν ενδεχόμενο.

5. Διδάξτε στο παιδί σας  να λέει «μπράβο» στο σκυλί για την θετική ανταπόκρισή του.Τα ζώα όπως και οι άνθρωποι εκτιμούν την ευγένεια!


0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld