1,000,000£ για το πιο ακριβό σκυλί του κόσμου


Τα Mastiffs του Θιβέτ είναι γνωστό ότι είναι τα πιο ακριβά σκυλιά του κόσμου, και τώρα, ένα κόκκινο Θιβέτ Mastiff κουτάβι έχει αρπάξει τον τίτλο του πιο ακριβού σκύλου μετά την πώληση του για περίπου £ 1,000,000 ($ 1,6 εκατομμύρια).

Το Θιβέτιανο Mastiff, γνωστό και ως Do-khyi, είναι μια αρχαία φυλή και το είδος των εγχώριων σκύλου καταγωγής με νομαδικούς πολιτισμούς της Κεντρικής Ασίας. Σύμφωνα με το εκτροφέα του Lu Liang, Big Splash (ή "το Χονγκ Dong» στα κινέζικα) είναι 11 μηνών. Ο Lu ιδιοκτήτης του Tibetan Mastiff Garden στη Laoshan, κοντά στην ανατολική κινεζική πόλη του Qingdao είπε ...
''Είναι ένα τέλειο δείγμα. Εχει πολύ καλά γονίδια και θα είναι ένα καλό σκυλί αναπαραγωγής. Όταν ξεκίνησα σε αυτήν την επιχείρηση, πριν από δέκα χρόνια, δεν σκέφτηκα ποτέ ότι θα δούμε τέτοια τιμή.''
Αν και τα στοιχεία πώλησης είναι εμπιστευτηκά, ο κ. Lu αποκάλυψε ότι ο αγοραστής που προσφέρει 10 εκατ. γιουάν (£ 945.000) για το κόκκινο Θιβέτ Mastiff κουτάβι, ήταν πολυεκατομμυριούχος βαρώνος άνθρακα από το βόρειο τμήμα της Κίνας.

Είπε ακόμη : '' Είδα ότι το αγαπούσε το κουτάβι, αλλιώς δεν θα το είχα πούλησει. Ο αγοραστής μου είπε ότι σκέφτηκε πως ήταν μια καλή επένδυση. Ως ένα αρσενικό σκυλί, μπορεί να εκμισθώνεται για 100.000 γουάν για κάθε απόπειρα ζευγαρώματος. Θα μπορούσε να ανακτήσει τα χρήματά του σε μόλις δύο χρόνια''.


www.telegraph.co.uk
dogforum.gr

0 σχόλια:

Παρακαλούμε χρησιμοποιείτε ελληνικούς χαρακτήρες. Σχόλια άσχετα με το δημοσιευμένο θέμα θα διαγράφονται.

Copyright © 2013 DogWorld